Gemeenteraadsverkiezingen MERCHTEM

Resultaten:

De Lijst 1785 verloor 4 zetels. Samengesteld uit Open VLD – sp.a en onafhankelijken kreeg Maggie De Block de meeste voorkeurstemmen. Zondagavond werd een akkoord gevonden met de Lijst CD&Vplus. Maggie De Block verzaakt aan het burgermeestersschap. Maarten Mast uit Brussegem, met de meeste voorkeurstemmen na Maggie , wordt de nieuwe burgemeester van Merchtem. Hij is een onafhankelijk kandidaat op de lijst. Lien Casier uit Peizegem, lijsttrekster CD&Vplus wordt 1ste schepen. Verder blijven David De Valck, Steven Elpers en Julie Asselman ook in het schepencollege. Toon Luypaert van CD&Vplus, wordt de tweede schepen van deze partij. Walter Teugels van CD&V wordt gemeenteraadsvoorzitter.

Veel geluk voor de nieuwe ploeg.

Resultaten van sp.a Merchtem

Wij deden het zoals de Lijst 1785 minder goed dan 6 jaar geleden maar konden samen nog 354 mensen overtuigen

Merjem Ouelhadj haalde als nieuwkomer 200 voorkeursstemmen.

Liliane Hauspie zakte van 279 voorkeursstemmen terug naar 154. Het zal misschien met de leeftijd te maken hebben ( grap!) 

Wij moeten eerlijk toegeven dat links het overal slecht heeft gedaan. De nieuwe tendens is centrum rechts en de migrantenpolitiek speelt ons parten. Ook zien we meer en meer een kloof ontstaan tussen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ( PS – sp.a – Ecolo – Groen)  en Vlaanderen ( Open VLD – NV-a en het terug opkomend Vlaams Belang).
Wat ons zeer positief stemt is de “overwinning” van Ans Persoons. Op de lijst Change. Brussels werd zij verkozen en wordt zij terug schepen in Brussel-Hoofdstad! Fantastisch gedaan Ans! Zij was de enige die haar zitje in het schepencollege opgaf na het schandaal van Samu-Social! Zij zal nu terug over de eerlijkheid van de politici in het Brusselse Stadsbestuur waken hopen wij! 

Provincieraadsverkiezingen Vlaams-Brabant

Resultaten:

De sp.a lijst haalde drie zetels, waarvan 1 in het district Halle-Vilvoorde en 2 in het district Leuven.

Verkozen:

Fatima LAMARTI                      7.300 voorkeurstemmen ( Halle-Vilvoorde)
Marc FLORQUIN                       6.954 voorkeurstemmen (Leuven)
Louis TOBBACK                        6.927 voorkeurstemmen (Leuven)

Merjem Ouelhadj haalt als nieuwkomer 1.770 voorkeurstemmen en wordt zo 6de opvolger in het district Halle-Vilvoorde na Katia Segers ( Vlaams Parlementslid) met 1.979 voorkeurstemmen. Dat wil wat zeggen zou ik zeggen……..

Programma 1785

HIER WONEN WIJ GRAAG
Merchtem Centrum, waar men voor alles terecht kan, moet verfraaien en toegankelijker worden: te voet, met de fiets en met de wagen. Tegelijkertijd blijven we de ons omringende groene ruimte vrijwaren en ondersteunen we de landbouw die het landelijk karakter van onze gemeente mee bepaalt.
HIER ZORGEN WIJ VOOR ELKAAR

Gezinnen, senioren, kinderen, andersvaliden, jongeren. Iedereen heeft andere behoeften en prioriteiten. Als gemeente dragen wij zorg voor iedereen.

HIER LEVEN WIJ GRAAG
Merchtem moet een bruisende gemeente blijven. Een gemeente waar altijd iets te doen valt, waar mensen op straat komen en met elkaar praten. Waar het verenigingsleven floreert en er een aanbod van sport en ontspanning is dat ongezien is voor onze regio. Maar ook een gemeente waar iedereen inspraak heeft.
HIER KLOPT DE REKENING
Wij gaan voor financieel haalbare investeringen, die geen extra belastingen vragen en waarmee we tegelijkertijd de schuldgraad van onze gemeente minstens op het huidige peil behouden.